Duurzaamheid is de toekomst

Duurzame techniek is de toekomst.

Wat houdt duurzame techniek in?

Het realiseren van energiezuinige en duurzame installaties die een zo hoog mogelijk rendement opleveren.
U kunt hierbij denken aan:
• Zonnepanelen
• Zonneboilers
• Warmtepompen
• Airco (kan ook tevens verwarmen)
• Hout gestookte CV, u kunt hierbij denken aan b.v. een palletkachel

Zonnepanelen:
Een zonnepaneel is een apparaat dat zonlicht omzet in elektriciteit. Met zonnepanelen is het mogelijk om uw eigen stroom op te wekken op een duurzame manier. Er zijn veel verschillende types zonnepanelen. De meest gangbare types zijn gemaakt van een glasplaat in een aluminium frame met daarachter gelamineerde zonnecellen.

Zonneboilers:

Een zonneboiler maakt gebruik van de warmte van de zon. Een zonnecollector op het dak vangt de warmte op. Deze warmte wordt gebruikt om kraanwater te verwarmen. Dit gebeurt in de boiler. Er zijn ook zonneboilers die het huis verwarmen. Een zonneboiler produceert dus geen stroom.

Warmtepomp:

Een warmtepomp is een apparaat dat energie verplaatst, in dit geval in de vorm van 'warmte': energie wordt 'verpompt' van de plaats waar het beschikbaar is naar een plaats waar deze gewenst is. Een warmtepomp haalt dus energie uit bodem, lucht, of oppervlakte water om dit aan uw verwarmingssysteem af te geven.

Wie aan airconditioning of airco of denkt, denkt vaak direct aan koeling van lucht. Maar airconditioning is veel meer dan dat! Afhankelijk van het type airco kan deze koelen, verwarmen, zuiveren, ventileren en ontvochtigen.

Hout gestookte CV:

Houtkachels op CV zijn houtkachels met aansluiting op uw Cv-systeem. Deze kachels kunnen zo uw bestaande radiatoren verwarmen doormiddel van het houtvuur. Een CV houtkachel werkt doormiddel van een warmte wisselaar. U stookt net als met een normale houtkachel. Wanneer de haard op temperatuur komt gaat automatisch een pomp draaien om het opgewarmde water naar uw centrale verwarmingssysteem te voeren. Als u stopt met stoken of wanneer u niet thuis bent, neemt de normale Cv-ketel automatisch het werk weer over. Tevens kan deze installatie ook dienen voor uw warm water voorziening. En combi van beide is ook mogelijk

Kortom waarom duurzaam?

Wanneer u duurzame technieken toe gaat passen, heeft niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee hier baat bij. En ook op het gebied van comfort gaat u er op vooruit!
Bij verscheidene gemeentes is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor duurzaamheidstechniek.

U kunt dit informeren bij de gemeente van uw woonplaats.